dani-australia

Min resa till Aussina :-)

Hej igen,
Tänkte nu berätta lite om mitt utbyte och hur jag haft det så här långt.
Förra året exakt vid den här tiden så sökte jag till STS för att bli antagen som utbyteselev till Australien och det blev jag några veckor senare. Under året har jag då gått och väntat på att få mer information om mitt år och i april fick jag min host family i Portland, Victoria som ligger i södra Australien helt vid havet. Efter att jag fick familjen så hände de inte så mycket på utbytes fronten, var på ett informations veckoslut med andra blivande utbyteselever från Finland och lärde känna några av de som sedan flög med mej till Australien. Så kom sommaren och hade helt fullt upp med en massa saker och helt plötsligt var det dags för mej att åka iväg...
Tisdagen den 8.7, kl. 04.00 steg jag upp och lagade mej färdig för att åka iväg till flygfältet. Hela min familj var med mej och vi hämtade Emmi på vägen till flygfältet. När vi kom dit gick vi till terminal 2 där väntade Milla och Anni. De tog en stund att få allt fixat och checka in men så var det dags att säga hejdå. Milla och Anni gav mej en bok de gjort om alla våra minnen och min syster gav mej också ett minne av henne. Vi kramade om varandra flera gånger och tog några bilder. Före det här hade jag inte förståt att jag skulle åka men nu var det helt klart för mej, några tårar föll när jag förstod att jag inte skulle se alla mina nära och kära i Finland på 11 månader. Till slut efter att vi kramat om varandra en sista gång så var det dags för mej att gå. Jag gick igenom security checken och det var då mitt äventyr började.

Först flög jag till Köpenhamn med 3 andra finnar, i Köpenhamn träffade vi sedan flera andra utbyteselever från Danmark, Norge, Svergie, Österrike och Tyskland. Vi väntade på Köpenhamns flygfält i 4h innan vi sedan steg på planet till Singapore. Under de 4h hann jag prata en liten stund med Stella som inte kunde komma till flygfältet, de kändes bra att vi hann säga hejdå till varandra innan jag steg på det 12h långa flyget till Singapore.

De flyget kändes inte så långt eftersom de fanns flera filmer att se och mycket tid tt sova. Vi landade i Singapore 7 tiden på morgonen lokal tid, i Finland var klockan 2 på natten. Alla var trötta och skulle sitta och vänta 2h på flygfältet men det gick snabbt eftersom vi talade om allt mellan himmel och jord, literally allt mellan himmel och jord :---)

Så var det dags att stiga på de sista flyget för dagen och det var flyget till Syndey. Flyget var försenat så vi skulle landa 18.30 lokal tiden men vi åkte runt Sydney i en timme innan vi fick lov att landa. De flyget kändes som de aldrig skulle ta slut och efter 24h resande ville vi bara sova. Vi måste gå igenom den Australienska tullen och fylla i ett declaration card. Hela den processen tog en stund och vi var äntligen på väg till hotellet runt 21.00 tiden. Den ljuva känslan när man sätter på wi-fi på flygfältet och alla har fråga dej hu de, var du är etc. Man känner sej så älskad 😂😂💕. Älskar er alla (ni vet vem ni är 😂) man blir så glad när man ser att mänskor kommer ihåg att man ska fara ❤️ Anyway XDD Ungefär 21.30 var vi på hotellet och fick våra rum. Alla sprang rakt in på rummen och in i duschen XDD den natten var de såå kallt i rummet för ingen hade satt på värmen...det var helt hemskt att försöka sova när du fryser så j*vla mycket XDD.

Shit var det blev ett långt inlägg :---). Jag skriver snart ett inlägg om våra 2 dagar i Sydney men här hade ni nu min res story. Hoppas ni alla har det bra.

PS. De här är min första blogg så jag e kanske inte så bra på att blogga ennu men bare with me, jag blir nog bättre XDD
Ciao,
-Dani

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas